Massage - Så här går det till!

När du kommer till din massör blir du ombedd att sitta ner en liten stund. Massören frågar några standardfrågor om din hälsa, hur du mår och om du har några speciella problem. Det är viktigt för massören att få veta om du har några sjukdomar, skador eller om du äter någon medicin då denna information är essentiell för att kunna utföra en bra och säker massage behandling.

Efter det ber massören dig att klä av dig och lägga dig på bänken. Du själv bestämmer hur mycket du vill ta av dig, kom ihåg att det aldrig ska kännas obekvämt! Du behåller alltid underkläderna på dig. Alla behandlingar är alltid privat massage. När du lagt dig ner lägger massören en stor handduk eller ett lakan över dig så att du ligger varmt och behagligt.

En helkroppsmassage (den vanligaste behandlingen) tar runt 45 minuter och går oftast till på samma sätt; Oftast används inte massage redskap. Du ligger på mage och massören börjar med att massera dina axlar samt masserar benens framsida och fötterna. Massören går sedan tillbaka till dina axlar och armar. Behandlingen avslutas oftast med massage av huvudet och nacken.

Tveka inte att tala om för massören hur du vill ha din massage . Säg till om du tycker att massören arbetar för mjukt eller för hårdhänt. Om du vill att massörer fokuserar mer eller mindre på någon kroppsdel så säg det så massören kan anpassa sig till dina önskemål. Massören vill alltid att du ska få ut så mycket som möjligt av din behandling och gå därifrån helt tillfreds.

Efter behandlingen kan du känna dig lite yrvaken och slö, detta på grund av att massagen har ökat blodcirkulationen i din kropp. Detta går snabbt över och du blir fort pigg och välmående. Det är vanligt att bli törstig och kissnödig efter en massage. Detta är också en effekt av den ökade blodcirkulationen och är bara nyttigt för dig och din kropp.

 

Till startsidan